Varför är researrangören så populär hos turisten?

En arrangör kan erbjuda turisten en trygg, snabb och enkel semesterbokning.

Trygg: Paketresan upplevs trygg eftersom konsumenten alltid har rätt till avbeställningsskydd, något som blivit särskilt uppskattat i tider med flygbolagskonkurser eller andra osäkerheter i världen. En researrangörs utbud upplevs även som kvalitetssäkrat. Här finns även en tradition att gå till ”sin” lokala resebyrå eller vända sig till en specialist för just ett specifikt ändamål eller tematisk resa. Man känner sig trygg med sin resa eftersom någon annan kvalitetssäkrat boenden och aktiviteter så att du inte behöver riskera din semesters värdefulla tid eller kassa.

Snabb: Idag är utbudet enormt och det finns en uppsjö av kanaler för att planera och boka sin semester. För att planera en semester ska resa till och från, boende och utflyktsmål klaffa. Vill turisten resa runt i Sverige behövs ytterligare transporter och platskännedom.

Enkel: Researrangören kan hjälpa till med ett helhetsförslag, hjälpa till att hitta rätt upplägg enligt specifika önskemål eller hjälpa till att modifierar enligt särskilda kriterier. Har turisten dessutom liten kännedom om destinationen samt att det finns språkbarriärer eller logistiska utmaningar så upplevs researrangören som ett tillvägagångssätt att möjliggöra en resa som annars hade känts svårplanerad.

Bara i Tyskland finns det 2 500 researrangörer och 11 000 resebyråer! Vill du lära dig mer om den tyska turisten? Vi riktar ett särskilt fokus mot vår största utlandsmarknad här.

Vill du läsa mer om reseled kan du göra det på Visit Swedens kunskapsbank

Tillbaka

Workshop och föreläsning: Nyckeln till digital framgång för besöksnäringen
Småland hjälper dig att synas bättre online
Kronobergs läns turismpris 2023
Året som gått med projektet ’Stärkt värdskap mot internationellt reseled’