Småland hjälper dig att synas bättre online

Småland erbjuder dig hjälp för att synas bättre online

Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas bättre digitalt – helt kostnadsfritt. Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar. Detta genom ett projekt som drivs av oss regionala turismorganisationer i Småland.

Har du funderat på hur dina besökare hittar till dig digitalt? Och vad det är som får dem att boka en övernattning, en upplevelse eller ett bord för kvällens middag? När besökaren kan se dina öppettider och kontaktuppgifter på Google, hitta till din webbsida, inspireras av bilder i sociala medier och läsa tidigare besökares omdömen på exempelvis Tripadvisor känner besökaren sig tryggare att genomföra en bokning. Och när hela Smålands utbud är tillgängligt online kan besökaren planera både inför och under resan, vilket gör att vi tillsammans i Småland blir en mer attraktiv plats att besöka.

Få hjälp av en digital coach
Varje företag får 6 timmar med en coach från MetaGruppen som är experter på att hjälpa företag att öka och förbättra sin digitala närvaro. Först gör coachen en analys av ditt företags nuläge för att sedan ta fram en mediaplan. Analysen går igenom hur företaget syns online med exempelvis webbsidan, SEO (optimering för att hittas på webben), sociala medier, annonseringar, sökord, marknadskommunikation, konkurrenter etc. Efter det bokar ni ett coachsamtal där du själv väljer om du vill träffa coachen digitalt eller på plats hos ditt företag.

Coachsamtalet baseras på analysen samt vilken förmåga och mål du har med företagets synlighet digitalt framåt. Efter det tar MetaGruppen fram en handlingsplan med mål och riktlinjer som coachen presenterar för dig. Handlingsplanen följs upp för att hjälpa och eventuellt justera för att ditt företag ska uppnå den bästa digitala närvaron.

Exklusivt erbjudande
Vi har möjlighet att erbjuda detta till 100 företag som arbetar inom besöksnäringen i Småland. Det kan exempelvis vara hotell, bed and breakfast, aktivitetsföretag, restaurangeller café, event, konsertarrangör, hembygdsgård, gårdsbutik eller museum. Det kan vara till exempel en förening, men organisationsnummer är ett krav. Det viktigaste är att du har viljan och drivet att förbättra dig digitalt.

Anmäl dig här!

Då det finns ett begränsat antal platser hör vi av oss med bekräftelse när ditt företag blivit antaget. Erbjudandet gäller besöksnäringsföretag i hela Småland och är ett samarbete mellan Smålands Turism, Destination Småland och Region Kalmar län. Med stöttning av EU och Tillväxtverket.

Vill du veta mer?

Kontakta projektledare Johan Delfalk (baserad i Jönköping) johan.delfalk@smalandsturism.se
Tel: 036-35 12 70 Mobil: 070-199 36 73

Företag i Kronobergs län kan också kontakta Cathrine Rydström cathrine.rydstrom@destinationsmaland.se 0470-73 32 74