
Digitaliseringsprojekt
Projektet syftar till att höja den digitala kompetensen hos företag i besöksnäringen. Det sker både genom individuell coachning och större föreläsningar. En särskild del handlar om att minska matsvinn med digital hjälp.
Vi arbetar ibland med projekt som har extern finansiering. Målsättningen är att de ska bidra till utveckling och marknadsföring av besöksnäringen enligt vårt ägaruppdrag och vår handlingsplan på ett betydande sätt. Vi håller oss till Smålands prioriterade intresseområden: naturturism, kulturturism och måltidsturism. Projekten kan också syfta till att höja kunskap och kompetens hos aktörerna inom besöksnäringen. Ibland är vi själva projektägare; ibland samverkar vi med andra, t.ex. våra kollegor i Småland.
Ta del av våra projekt här, som omfattar både aktuella och slutförda insatser.
Projektet syftar till att höja den digitala kompetensen hos företag i besöksnäringen. Det sker både genom individuell coachning och större föreläsningar. En särskild del handlar om att minska matsvinn med digital hjälp.
Projektet syftar till att utveckla företagande kring det småländska matkulturarvet.
Syftet med denna förstudie var att utröna Sagobygdens potential som destination och tydliggöra möjligheter och behov för intressenter och andra näringsidkare i Sagobygden
Projektet syftade till att kartlägga och skapa en grund för utvecklingen av en långsiktig och hållbar serviceinfrastruktur för besökare i Destination Åsnen
Projektet är avslutat och har arbetat som ett komplement till det ordinarie arbetet med internationella researrangörer för att stärka länets besöksnäringsföretags konkurrenskraft på reseledsmarknaden.
Projektet syftade till att minska pandemins negativa effekter genom att öka intresset hos svenska turister att besöka regionen. Målet var att stärka och göra besöksnäringen mer motståndskraftig, skapa en bättre balans mellan svenska och utländska gäster, samt främja hållbart resande.
Projektet har nu avslutats i Destination Smålands regi och lever vidare genom Mat i Småland
Syftet med projektet var att genom utveckling av exportmogna produkter inom natur och kultur öka företagens exportmognad, och därigenom ta det avgörande steget för att Destination Åsnen ska bli Sveriges första nationalparksdestination och en exportmogen destination i södra Småland.
Coolcation, noctourism och workation – fokuserar på välmående, hållbarhet, distansarbete och digital detox. Resenärer söker inte bara nya destinationer utan också sätt att resa mer medvetet och ansvarsfullt, samtidigt som de strävar efter att vara mer närvarande i sina upplevelser.
Vårt uppdrag är att öka antalet besökare till Småland och därigenom bidra till fler intäkter för besöksnäringen. Genom målgruppsanpassade kampanjer, internationell marknadsföring och strategiska samarbeten skapar vi synlighet och efterfrågan för Smålands unika erbjudanden.