Gå till innehåll
Pågående 2024-2025

Det småländska matkulturarvet

Projektet syftar till att utveckla företagande kring det småländska matkulturarvet.

Det småländska matkulturarvet

Det småländska matkulturarvet igår, idag och imorgon. Syftet är att utveckla verktyg för en spetsig och innovativ affärsutveckling inom måltidsturism i samarbete med Almi. Tio företag inom måltidsturism kommer att få coachning med målet att utveckla bokningsbara måltidsupplevelser online, allt med det småländska matkulturarvet som bas. Destination Småland är projektägare, och finansieringen kommer från Jordbruksverket och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.Lina Skandevall, med rötterna i Gemla, är projektledare. Med 20 års erfarenhet av entreprenörskap, kommunikation och utveckling har hon värdefulla kunskaper med sig. Hon har redan arbetat med liknande frågor på Gotland, i Gästrikland/Hälsingland och i Heart of Lapland, vilket garanterar att de aktuella trenderna med hållbar matkultur, helhetsupplevelser och hälsosam mat följs upp. Projektet handlar också om att på ett inspirerande sätt bygga stolthet över den småländska matkulturen.

Med på första träffen i Asa är Plockat, Villa Vik, Destination Kosta, Malva gård, Linnés Råshult, Tadah kafferosteri, Monokultur, Annerstads prästgård, Farmors i Grimslöv, Asa Herrgård – och så klart Almi, Lina och vi på Destination Småland.

Läs vårt pressmeddelande om projektet.
Kontaktperson: Destination Småland, Eric Wickell.

Läs pressmeddelande om "det småländska matkulturarvet"