Aktiviteter

12

May

#TFTSWEDEN DIGITAL: Lär dig möta den medvetna måltidsresenären!

Under livesändningen #TFTSWEDEN DIGITAL  den 12 maj kl  10.00-11.00 kommer vi att sätta fokus på den medvetna måltidsresenärens önskemål och förväntningar på upplevelser i Sverige nu och framöver. Lyssna till en kort spaning från Visit Sweden och låt dig inspireras av hur fyra olika aktörer jobbar på temat idag.

Morgondagens internationella måltidsresenär lägger stor vikt vid hållbara val, naturliga och hälsosamma upplevelser samt växtbaserade alternativ vid matbordet. I vårt nästa avsnitt av #TFTSWEDEN DIGITAL diskuterar vi hur i besöksnäringen på ett konkret sätt kan möta dessa förväntningar i sina upplevelseerbjudanden. 

Uppfattningen om svenskarna som ett välmående folk gör att den medvetna måltidsresenären förväntar sig måltidsupplevelser som innehåller naturnära, hållbara ingredienser samt lokala råvaror. Även ett bra utbud av växtbaserade mat finns med på listan. Till exempel associerar internationella måltidsresenärer Sverige på första plats relaterat till ”hälsosam mat och dryck” och ”bra vegansk mat” samt ”ekologisk mat” *enligt en undersökning Visit Sweden låtit genomföra i Tyskland, Storbritannien och USA.

Missa inte en kort spaning från Visit Sweden samt massor av inspiration och konkreta tips från fyra aktörer som alla är goda exempel på hur man kan möta den medvetna resenärens höga förväntningar. 

 

*Källa: Kvantitativ analys av målgruppen 2020, Visit Sweden/Lynxeye, baserad på De matintresserade nyfikna upptäckarnas syn. 

I sändningen får du träffa:

  • Joel Lindqvist Mat och chokladstudion 
  • Niki Sjölund – Växthuset  
  • Ulrika Krynitz – Urnatur  
  • Birgit Malmcrona – Restaurang Naturaj

    Anmäl  dig  kostnadsfritt här: https://corporate.visitsweden.com/kunskap/maltid/tftsweden/

Foto: Agnes Maltesdotter och Ulrika Krynitz/imagebank.sweden.se 

18

May

Inspirationsföreläsning: Fotografering med mobilen

Inbjudan till fyra inspirationsträffar. Välkommen att delta på en eller flera av de digitala inspirationsträffarna. Under kort tid kommer du få konkreta tips och idéer på hur din verksamhet kan utvecklas med hjälp av storytelling, marknadsföring, fotografering och värdskap. Inspirationstillfällena riktar sig till dig som driver eller vill starta mat och upplevelseföretag.

”Det är du som skapar bilden, inte mobilen” är ett gott råd Mia ofta ger på sina fotokurser. Mia delar med sig från sin långa kunskap som fotograf. Hur du med enkla medel kan utveckla ditt fotograferande med mobilen. Närbilder, produktfotografering (mat), porträtt, vyer och miljöbilder. Mia går också igenom bildredigering i mobilen.

Föreläsare

Mia Karlsvärd har lång erfarenhet inom media. Hon var Östgöta Correspondentens första

kvinnliga pressfotograf och har varit lärare i fotografi och mediekunskap. Hon har under hela sin

yrkesbana haft parallella foto/konst-projekt och flitigt anlitats som föreläsare. Tre år i rad har hon

varit en av jurymedlemmarna i den prestigefyllda tävlingen “Årets Bild”.

Tid och datum: den 18 maj kl. 18:00 – 19:30

Föreläsningen är kostnadsfri. Anmäl dig senast den 14 maj till Rebecka Wikström, rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se eller 010 – 223 73 84

25

May

Inspirationsföreläsning: Storytelling

Välkommen att delta på en eller flera av de digitala inspirationsträffarna. Under kort tid kommer du få konkreta tips och idéer på hur din verksamhet kan utvecklas med hjälp av storytelling, marknadsföring, fotografering och värdskap. Inspirationstillfällena riktar sig till dig som driver eller vill starta mat och upplevelseföretag.

Föreläsning kommer bland annat att innehålla vikten av den äkta berättelsen, vad innebär det att arbeta med storytelling och hur kan man omsätta berättelser till konkreta, lönsamma upplevelser med hjälp av storytelling.

Föreläsare

Katarina Tideström och David Anthin från Kistone leder föreläsningen. Kistone är ett företag verkar inom besöksnäringen bland både små och stora företag. De arbetar med storytelling och skapar tydlig identitet för lönsamma upplevelser. Deras uppdrag sträcker sig från konceptutveckling och rådgivning till destinationsutveckling.

Tid och datum: den 25 maj kl. 18:00 – 19:30

Föreläsningen är kostnadsfri. Anmäl dig senast den 21 maj till Rebecka Wikström, rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se eller 010 – 223 73 84

01

Jun

Inspirationsföreläsning: Marknadsföring med sociala medier

Välkommen att delta på en eller flera av de digitala inspirationsträffarna. Under kort tid kommer du få konkreta tips och idéer på hur din verksamhet kan utvecklas med hjälp av storytelling, marknadsföring, fotografering och värdskap. Inspirationstillfällena riktar sig till dig som driver eller vill starta mat och upplevelseföretag.

Instagram, Facebook, LinkedIn, YouTube etc. vart mår verksamheten bäst av att synas? Måste vi använda alla dessa kanaler? Vad krävs för att lyckas? Vilken typ av innehåll ska vi publicera och hur ofta? Hur når vi ut och får fler följare? Frågorna är ofta många och under en fullspäckad timme delar Nina med sig av mängder med tips, inspiration och verktyg som kommer underlätta ert arbete med att få till en professionell närvaro i sociala medier. Strategi varvat med praktiska tips.

Föreläsare

Nina Möller driver sedan 2003 byrån Odd Kommunikation AB. Hon har en gedigen erfarenhet av att hjälpa företag med allt från helhetstänket till de små men ack så viktiga detaljerna. Hon förklarar så alla förstår, oavsett om du är nybörjare eller har arbetat med marknadsföring i flera år.

Tid och datum: den 1 juni kl. 12:00 – 13:00

Föreläsningen är kostnadsfri. Anmäl dig senast den 28 maj till Rebecka Wikström, rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se eller 010 – 223 73 84

07

Jun

Inspirationsföreläsning: Värdskap

Välkommen att delta på en eller flera av de digitala inspirationsträffarna. Under kort tid kommer du få konkreta tips och idéer på hur din verksamhet kan utvecklas med hjälp av storytelling, marknadsföring, fotografering och värdskap. Inspirationstillfällena riktar sig till dig som driver eller vill starta mat och upplevelseföretag.

Värdskap

Under föreläsningen kommer dessa frågor besvaras. Vad innebär begreppet värdskap och vad kan vi uppnå med ett aktivt och medvetet värdskap? Vad är en vänlig cirkel och vilka effekter har en sådan både på våra gäster, våra verksamheter och inte minst oss själva? Hur kan vi skapa ett ännu bättre värdskap genom att känna till våra målgrupper och ha kunskaper om vilka våra gäster är? Hur kan vi med ett gott värdskap rädda situationer som inte har blivit som det var tänkt? Kan vi rentav göra en missnöjd gäst nöjd igen?

Föreläsare

Amanda Hessle har lång erfarenhet från besöksnäringen och värdskap i blodet. Hon rör sig aktivt i olika delar av den, bland annat som auktoriserad guide på olika platser runtom i Skandinavien. Med personliga erfarenheter och ett tydligt engagemang för ämnet delar Amanda med sig av konkreta tips och råd, som kommer att göra det ännu roligare att möta gäster, och som kommer att stärka både dig och din verksamhet.

Tid och datum: den 7 juni kl. 17:00 – 18:00

Anmäl dig senast den 3 juni till Rebecka Wikström, rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se eller 010 – 223 73 84