Aktiviteter

25

Aug

Kairos Future: Omvärldskoll - trender som påverkar turistnäringen

Arbetar du inom rese- och turistnäringen och funderar på hur ni ska anpassa era strategier och mål till omvärldens förändringar? Då ska du inte missa denna möjlighet att få ta del av de viktigaste trenderna och siffrorna om skandinavernas resande. Kursen arrangeras i Stockholm av Kairos Future - ett internationellt konsult- och analysföretag, som bland annat omvärldsbevakar besöksnäringen.

Trendföreläsningar kombinerade med workshopsövningar ger dig hjälp att fokusera på vad som är viktigt för er verksamhet.

Vi tar upp följande teman:

  • Motiv, drömmar och förväntningar – vad ökar, vad minskar?
  • Semesterformer och koncept – vad är hett och vad har tillväxtpotential?
  • Aktuella teman som terrorismens påverkan långsiktigt, delningsekonomi och automation.

15

Sep

Kairos Future: Omvärldskoll Naturupplevelser

Hur påverkas efterfrågan på äventyr och natur när allt fler bor allt längre bort från skog och mark? Kursen arrangeras i Stockholm av Kairos Future - ett internationellt konsult- och analysföretag, som bland annat omvärldsbevakar besöksnäringen.

Under en halvdagsworkshop utforskar vi de trender som formar framtidens utomhusupplevelser. Vi tittar på olika kundgrupper inom utomhusupplevarna.

Vad vill de göra och uppleva när de är ute i naturen? Vilka drivkrafter triggar dem?

Workshopen varvas mellan föreläsning och eget arbete där ni får undersöka vilka konsekvenser trenderna kan få för er verksamhet samt vilka grupper av naturupplevare ni vill attrahera.