Vem kan ge mig hjälp och stöd i mitt företagande?

Här presenterar vi andra rådgivande aktörer i Kronoberg, som du kan vända dig till för råd och stöd i ditt företagande.

Vem kan ge mig hjälp och stöd i mitt företagande? 

Det finns många vägar att gå för dig som behöver råd, tips, utbildning och bollplank kopplat till ditt företagande. 
Här har vi sammanställt en lista på de olika rådgivande aktörer som finns i vår region, för att du ska hitta den mest passande för dig att kontakta: 

 

BUSINESS REGION KRONOBERG – består av länets åtta kommuner och Region Kronoberg. Det här är en väldigt bra sida att börja med att besöka, både för dig som funderar på att starta företag eller som redan har ett företag. Sidan ger en överblick över vilken hjälp som finns i länet. Det är även här man kan ansöka om ”konsulttimmen” som ger dig sex kostnadsfria timmar med en konsult inom ett utvecklingsområde du önskar.  

Läs mer: Business Region Kronoberg – Vi driver regionen framåt  

 

 

ALMI FÖRETAGSPARTNER AB KRONOBERG 

ALMI:s huvuduppdrag är att främja utveckling av konkurrenskraftiga små och medelstora företag samt att stimulera nyföretagandet i syfte att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv. ALMI har väldigt bra mallar och verktyg inom olika området – t ex budget, affärsplan, avtalsskrivning och mycket mer. Passa även på att boka in en gratis rådgivning om du vill bolla frågor och tankar. ALMI lånar också ut pengar och går ibland in som investerare via sitt bolag ALMI Invest.  

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >> 

 

 

COOMPANION 

Till Coompanion kan du vända dig för att få kostnadsfri hjälp med att starta eller utveckla idéer tillsammans med andra, så kallad ekonomisk förening. Med Coompanion kan du även prata om till exempel lokal utveckling, medarbetarövertagande eller att utveckla tjänster i en förening. 

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >> 

 

 

DRIVHUSET 

Drivhuset stöttar idésprutor, frilansare, företagare, eldsjälar och förändringsfantaster på utvecklingsresan. Drivhuset vänder sig till studenter och kan hjälpa till med kunskap och inspiration att driva ideér och organisationer framåt. Härifrån – till hur långt som helst. 

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >> 

 

 

FÖRETAGSFABRIKEN 

Hos Företagsfabriken får din affärsidé rätt möjligheter att växa och utvecklas till ett tillväxtbolag. Med en väl strukturerad arbetsprocess och ett omfattande nätverk ger de dig verktyg för att lyckas. Här ansöker man om en plats på deras kontor och sitter sedan där, omgiven av affärsutvecklare och brett nätverk, mot en låg hyra.  

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >> 

 

 

LJUNGBY BUSINESS ARENA 

Det här är en lokal företagarförening i Ljungby kommun som också erbjuder nyföretagarrådgivning. Alla som vill starta företag kan komma till Ljungby Business Arena och få hjälp och goda råd. Här får du kvalificerad och kostnadsfri starta eget-rådgivning. 

 

 

NYFÖRETAGARCENTRUM VÄXJÖ, ALVESTA, UPPVIDINGE, LESSEBO 

Funderar du på att starta eget, eller du kanske precis har gjort det? Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning för dig som vill starta eget företag. 

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >> 

 

 

NYFÖRETAGARCENTRUM ÄLMHULT 

Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget i Älmhults kommun är välkommen att kontakta Nyföretagarcentrum Älmhult för att boka kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning. 

Läs mer och ta del av kontaktuppgifter >> 

 

Finns det något material du inte kan ta del av? Hör av dig till oss via mail så hjälper vi dig.