Ny kampanj ska lyfta Smålands nationaldag

För att skapa uppmärksamhet nationellt kör Destination Småland tillsammans med Region Kalmar län i Kalmar och Smålands Turism i Jönköpings län en kampanj på Fössta tossdan i mass – smålänningarnas egen nationaldag! Genom sponsring i sociala medier vill vi sprida glädje med tååtor och småländska uttryck.

 

Fössta tossdan i mass – det är smålänningarnas egen nationaldag och då firas det med massipantååta. Med start på onsdagen den 3:e mars kommer filmer att rulla på sociala media med tårtätande och småländska uttryck. Med det hoppas vi stärka Smålands image och helt enkelt sprida glädje i en på många sätt dyster tid.

Oskar Wijk är VD på Destination Småland:

– Med den här korta kampanjen vill vi visa på den stolthet som finns över att vara smålänning. Vi hoppas att kampanjen också ska väcka nyfikenhet på Småland och smålänningarna. Jag är övertygad om att det finns väldigt många smålandsambassadörer där ute som kommer hjälpa oss att tillsammans lyfta Fössta tossdan i mass.

Förutom kampanjvideos har en motivbild för Facebook tagits fram. Den sprider sig nu som en löpeld bland smålänningar och sympatisörer. Det är bara att söka efter ”Smålands Nationaldag” när man byter profilbild, så dekoreras man med en tårta och ett smålandsfrimärke. (Se detaljerade instruktioner nedan).

För idé och produktion av kampanjen står Salty Communication i Växjö.
– Uppdraget att sätta Småland på kartan i Sverige känns sjukt kul och passande just under Fössta Tossdan i Mass. Go Småland! säger delägare Evelina Göthberg med entusiasm. Det är alltid lika roligt att ta fram nytänkande marknadsföring på sociala medier.

Kampanjen finansieras gemensamt av Smålands Turism i Jönköping, Region Kalmar län i Kalmar och AB Destination Småland i Kronoberg. De tre organisationerna jobbar tätt tillsammans för att sätta varumärket Småland på kartan – både nationellt och internationellt.

Fössta tossdan i mass – Smålands egen nationaldag! Det vill vi såklart uppmärksamma. Därför har vi en kampanj där du kan visa upp att du är stolt smålänning genom att byta profilbild på Facebook.

Såhär går du tillväga:

  1. Gå till profil
  2. Tryck på ikonen vid profilbilden som liknar en kamera
  3. Välj ”Lägg till motiv”
  4. Skriv in ”Smålands Nationaldag” under ”Sök efter motiv”
  5. Välj motivet
  6. Spara genom att trycka på ”Använd som profilbild”

Lycka till och hoppas massipantåtan smakar!

Cornelia Roos, 28 år från Växjö medverkar i kampanjfilmerna om Fössta Tossdan i Mass.