Stort intresse för Småland på Swedish Workshop 2022

18-19 maj var det äntligen dags för ett fysiskt Swedish workshop i Falun, efter två år med digital version. Destination Småland var såklart på plats och från näringen i Kronoberg hade vi även med oss Destination Kosta. Möteseventet går ut på speed-dating-möten mellan säljare (destination eller besöksnäringsföretag) och köpare (utländsk researrangör). Kronoberg, Jönköping och Kalmar/Öland hade varsitt mötesschema men representerar såklart Småland som en helhet.

 

Vi hade totalt 16 möten där vårt fokus var lika mycket införsäljning av destinationen, som att se efterfrågan och att hitta affärsmöjligheter med stabila samarbetspartners för länets besöksnäringsföretag. Alla möten följs nu upp, med förhoppning att matcha arrangörerna med passande anläggningar och aktivitetsföretag, där avtal och affärer sedan görs dem emellan.

 

Intresset har ökat från researrangörer i Nederländerna och Belgien och det finns en stor efterfrågan för anläggningar med stugor, samt cykelpaket. I spåren av pandemin har segmentet FIT ökat (individuella resenärer, par eller familjer som bokar en paketresa och tar sig runt med egen bil). Hållbarhet är även ett viktigt inslag och det finns nya möjligheter att paketera rundresor där resenären tar sig runt med tåg.

 

Vill du veta mer?
Kontakta amanda.elofsson@destinationsmaland.se