Hur ser det ut för researrangörerna (och deras marknader) framöver?

14 Augusti 2020

Precis som alla inom den svenska besöksnäringen fortsätter även de många arrangörerna som vanligtvis marknadsför och säljer resor till Småland att påverkas. De som vanligtvis ser till att tusentals turister anländer Kronoberg har under våren och sommaren slitit med stängda gränser, avbokningar och varsel. Bland våra prioriterade marknader ser vi att läget varit allvarligast för de större bolagen som arbetar över hela världen och har många långväga destinationer. Desto ljusare ser det ut för de sk. Norden-specialisterna som har destinationer man spår kommer vara klara sig betydligt bättre. För de besöksnäringsföretag som satsat på samarbeten med de stora namnen och kanske undvikit de små arrangörerna som skräddarsyr eller kommer med mindre antal resenärer, är detta bra att hålla ett öga på. Nu är det kanske läge att tänka om?

Lyft naturprodukter och trygga boenden
Visit Sweden Tyskland rapporterar om det fortsatt stora intresset att komma till Sverige. ”Den tyska resenären som bokar via researrangörer och resebyråer vill gärna besöka den svenska landsbygden. De är även villiga att betala för aktiviteter i naturen som exempelvis guidade turer och bor gärna på olika typer boenden som inte alltid prioriteras av svenskar under sin semester.” Nu är det hög tid att vi verkligen slipar på att lyfta de naturprodukter vi har och de boenden som känns trygga att resa till!

Semestern helt avgörande för välbefinnande
Enligt en undersökning från Tyskland (av NIT/Reiseanalyse toplines) vittnar man fortfarande en stor reslust trots corona. 6 av 10 tyskar känner att de påverkats av coronakrisen, i form av oro för jobbet, att de är i en riskgrupp mm., men 8 av 10 känner fortfarande att det är väldigt viktigt att få fortsätta resa fritt. 5 av 10 tycker att semester är helt avgörande för lycka och välbefinnande.

Kommunicera dina åtgärder
Denna likt många andra undersökningar, även från andra länder, lyfter vikten av hygien på destinationen och boendet samt tryggheten att ta sig hem snabbt som avgörande vid en framtida utlandssemester. Att även veta att man kan undvika folksamlingar och trängsel kommer högt i kurs när man väljer resmål vilket skulle spela väl med vad vi kan erbjuda här i Småland. Kommunicerar du tydligt vilka åtgärder din verksamhet tar för att upprätthålla god hygien och motverka trängsel?

Researrangörens styrka
Visit Sweden Tyskland bekräftar att den tyska turisten med fördel ser framför sig att resa med researrangör för att uppfylla de ovan nämnda kriterierna. En researrangör kan även ge stöd i en eventuell krissituation, hjälpa till att välja en destination de känner till och välja boende som möjliggör att man inte behöver träffa andra. Att även resa i egen bil enligt en arrangörs paketupplägg väntas bli attraktivt.

Vill du veta mer om hur det kan vara att samarbeta med researrangörer, se vår manual här eller kontakta Thereze.

*Källa: https://corporate.visitsweden.com/corona/internationell-utblick/insikter-fran-internationellt-reseled/tyskar-visar-stort-intresse-att-resa-till-sverige/