Researrangörer fortsätter att vara en viktig kanal

Fortfarande är researrangörer en av våra viktigaste kanaler till marknaderna Tyskland och Holland. I samarbete med Visit Sweden och övriga regioner i Sverige hjälper vi till att matcha utbud med researrangörers förfrågan. Vi tar till exempel fram marknadsföringsmaterial och reseupplägg och bjuder in arrangörer att komma till Kronoberg för att bekanta sig med era verksamheter.

2021 varit ett tufft år även för researrangörerna, men alla partners som vi samarbetar med har överlevt och nu blickar vi fram mot 2022.
För er som vill fortsätta arbeta med internationella arrangörer så är det viktigt att hålla uppe befintliga relationer och just nu finns även goda chanser till att skapa nya samarbeten. Flera arrangörer, som tidigare haft mer långväga destinationer tar nu in Sverige i ditt utbud, då vi upplevs som en säker destination med mycket natur och “natural social distancing”. Grupperna planeras bli något mindre i spåren av pandemin och intresset för FIT-resor (resor för enskilda resenärer) fortsätter att öka.

De resenärer som kom till oss via researrangörer under 2021, anlände främst under månadsskiftet augusti-september och bokades så fort Sverige togs bort som högriskland. Det ger en indikation på ett fortsatt stort intresse av att resa hit. Visit Sweden rapporterar även om att resor via researrangörer får högre värde i spåren av pandemin, då det anses mer säkert och kontrollerat än egna bokningar.

Intresset av att resa till Småland under sensommaren och hösten är även en trend som vi hoppas att fortsätta starkt och då främst genom att vi planerar och paketerar attraktiva upplevelser utanför högsäsong. Hör gärna av dig till oss om du har tankar och idéer på hur vi tillsammans kan stärka vårt utbud.

Produktexempel inför 2022
Se exempel på en produkt som producerats för säsongen 2021, som även kommer att säljas inför 2022.

Marco Polo reisen “Young Travel Line”, Hotell Toftastrand, Asa Herrgård. 

Att synas i en katalog hos en researrangör, ger även mer värde än rena bokningar till den enskilda rundresan. Till skillnad mot oss svenskar, så använder tyskar researrangörskataloger (både tryckta och online), som en av sina främsta källor till inspiration för resor som de sedan bokar på egen hand. Att researrangören valt att arbeta med anläggningen/företaget fungerar som en kvalitetsstämpel.

Frågor om researrangörssamarbeten?

Läs här eller kontakta Amanda eller Thereze som arbetar med reseledet.