Smålands Pizzamästerskap på MAT2021

Nu är det dags att sätta pizza i finrummet!

Under en längre tid har det anordnats mästerskap i Italien och i hela Europa samt i svenska storstäder. Och nu är det dags att ordna detta i Småland med våra småländska råvaror på pizzan. Det blir ett sätt att visa på de fantastiska råvaror och producenter som finns i vårt landskap, samt lyfta och hylla våra dedikerade pizzabagare, genom att anordna denna pizzatävling som ligger helt rätt i tiden.

Mästerskapet är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Kronoberg, Region Jönköpings län, Livsmedelsutveckling Sydost och Destination Småland

Var och när?

Lördagen den 11 september i samband med MAT2021. Platsen är Residensets innergård hos Landshövdingen i den underbara trädgården. Tid: kl 9.00 – 16.00 med prisutdelning: kl 17.00.

Vilka tävlar?

Vi bjuder in dig som driver pizzeria eller restaurang i Småland som har pizza på menyn. Det kommer vara ca 20 tävlande pizzerior från Kronoberg, Kalmar och Jönköpings län. Varje lag får ha max 2 deltagare per lag.

Kostnad för att delta i tävlingen är 1000:- ex moms per lag. Det är först till kvarn för att anmäla sig.

Vad gäller?

Varje lag ska baka och namnsätta två pizzor: en småländsk och en vegetarisk. Varje tävlande ska ha med sig egen deg och tomatsås. Det kommer finnas småländska råvaror och grönsaker från stadsodlingen Ekobacken på plats. Råvarulista kommer i god tid innan tävlingen.

För varje lag kommer det finnas en tävlingsplats med bord, ugn och all utrustning. De som tävlar behöver inte ta med egna redskap.

Kungsmadskolans elever från restaurangutbildningen kommer finnas på plats och kan hjälpa de deltagande lagen under tävlingens gång.

Jury

Huvuddomare och juryansvarig: Tanja Tomic från Pizzeria Chaplin i Värnamo som har varit Nordisk Mästare och tilldelats titeln Europas bästa pizzabagare.

Övriga jurydeltagare är:

David Smith – Driver Pizzeria Mums i Göteborg. Har tävlat både nationellt och internationellt, har SM-guld i pizzabakning och varit jurymedlem i Pizza-SM.

Martin Moses – Årets Kock 2019 och svensk mästare i professionell matlagning. Martin kommer från Växjö och är nu kökschef på SK Mat & Människor i Göteborg.

Maria Arnholm – Landshövding i Kronobergs län som brinner för lokal mat och entreprenörskap.

 

ANMÄL DITT LAG SENAST 1 AUGUSTI TILL CLAES.LOFGREN@destinationsmaland.se ELLER 070-545 97 04

 

Ladda ned inbjudan som PDF här:Pizzamästerskap MAT2021