Sommarkampanjer 2021

Bilden:Micael Dahlen och Johan Ulveson vid filminspelning i Åsnens nationalpark. Foto Johanna Liljegren.

 

Vad gör vi i sommar på svenska marknaden?

Jo – en hel del! Vi har satt i gång flera satsningar som jobbar för oss på lång och kort sikt. Visst vill man helst att allt ska ge effekt direkt, att företagen ska få kunder nu på stört när restriktionerna lättar. Men kännedom och lust till Småland bygger man på lång sikt. Därför gör vi både och i sommar.

#hemmatipset

Liksom 2020 vill vi främja våra lokala företag genom att öka kännedomen om dem hos Kronobergarna. Det gör vi genom en hemsida hemmatipset.se, Facebooksidan Destination Småland, Facebookgruppen #hemmatipset Kronoberg och instagram @destinationsmaland. Tanken är att det ska bli ett ekosystem där lokala tips dyker upp både från oss och invånare/företagare själva. Ett tips är att följa och skriva ut taggen #hemmatipset. Vi återpublicerar – gärna från företag som taggar.

#utetipset

Utetipset drivs av Region Kronoberg genom projektet Hållbar besöksnäring. Det inspireras av friluftlivets år men presenterar företagare och dess erbjudanden digital på en hemsida – utetipset.se . Dit drivs också trafik genom en digital kampanj på sociala medier.

Småland som matdestination

I samarbete med projektet Hållbar besöksnäring så lanseras även en kampanjfilm som ska lyfta Smålands mathantverk och locka den matintresserade besökaren.

Sverigekampanj och samarbeten

Även 2021 vill vi marknadsföra Småland till främst omgivande storstadsregioner. Vi gör det delvis genom förtjänad media. Landningssida är som förra året guide.visitsmaland.se. Här finns många företag representerade. Det är bra om ni kan gå in och kontrollera era uppgifter. Kontakta johanna.wistrom@destinationsmaland.se för hjälp med ev. ändringar.

Vi har ett samarbete med ekonomiprofessorn Micael Dahlén och Johan Ulveson som driver trafik till den sidan. Med inspiration från Micaels senaste bok letar de ”Efter meningen med livet i Småland”. Det har resulterat i fyra små filmer som publiceras i Micaels kanaler och på vår guidesida. Här kan man också läsa hela resereportaget. En insats för att på ett trevligt och inspirerande sätt beskriva Småland.

Poddarna Skatan & Marchal gör inspirerande material

Vi samarbetar också med lokalkändisarna och medieföretagarna Elisabeth Anderberg och Anne Marchal. Elisabeth utmanar Anne i naturen. Det blir också fyra små filmer som används nationellt, men även lokalt i #hemmatipset och #utetipset. Ett sätt att låta “locals” prata om regionen. De presenteras också på guide.visitsmaland.se/

Poddarna Skatan & Marchal upptäcker Småland i sommar.

 

Destination Åsnen

Destination Åsnen lanserar en nationell kampanj i månadsskiftet juni/juli. I år får innehållet ett större fokus på människorna i destinationen. Sex olika personer tillsammans med sina verksamheter lyfts fram för att skapa närheten till områdets människor och känslan av att komma nära på ett äkta sätt. Det blir en mix av verksamheter och personer som tillsammans lyfter destinationens totala utbud. Åsnen på riktigt helt enkelt! Porträtten kommer att varvas med outdoorinspirerande spotar.

Utlandsmarknaderna

Vi prioriterar Tyskland, Danmark och Nederländerna. Som alla vet var det riktigt illa vad det gäller besökande förra året och vi har i princip skjutit alla kampanjer på framtiden då läget varit ovisst, utom i Danmark där vi jobbar tillsammans i Sydsverige. Nu ser det dock ljusare ut och via våra kontakter internationellt går information och tips ut via sociala medier och press.

Vad vi gör desto mer är att jobba med PR och att skapa innehåll. Från och med augusti kommer vi att få drygt 15 pressbesök som planeras nu. Allt från danska influencers som kommer under MAT2021 till tyskar som ska uppleva stugliv. Resultaten får vi se 2022 och 2023.

 

Kontakt Marknad & PR

Cathrine Rydström

cathrine.rydstrom@destinationsmaland.se

0470 – 733274

Sjön Bolmen - mer än en toalettborste
Researrangörer fortsätter att vara en viktig kanal
MAT2021 finalist i Placebrander of the Year 2022
Kampanjen Hemma i Småland