VINNARE i Discover the originals – resa till Småland

Visit Sweden har i samarbete med bland annat Destination Småland arrangerat en tävling med titeln:

Visit the home of those weird Swedish IKEA product names

 

Tävling Discover the originals – uttala namnen på IKEA produkter

Visit Swedens kampanj ”Discover the originals” med Bolmen I centrum har rullat vidare i fas två med en kampanj och tävling i sociala medier i Tyskland, Nederländerna och UK. Man deltog genom att uttala namn på IKEA produkter som har hämtats från svenska ortnamn på bästa sätt och spela in en video. Dessutom krävdes en skriftlig motivering. Bolmen var i och för sig inte så svårt – Skärhamn var värre. Priset är en resa för två och naturligtvis ingår ett besök vid Bolmen – ”more than IKEA toilet brush”.

Fyra destinationer i Sverige (Göteborg, Västmanland, Lofsdalen och Bolmen/Småland) exponerades i kampanjen. Vinnaren får en resa för två till någon av destinationerna och nu är de utsedda. Destination Småland, genom Cathrine, var med i den nationella juryn. Det var förbluffande hur många som lämnade in bidrag och önskade sig Småland. De kommer nu att resa hit i maj/juni 2023, få skräddarsydda resor och spännande upplevelser. Genom dem hoppas vi också få se deras personliga bild av Småland.

Julia från Tyskland

Julia är doktoranden som forskar kring cancerbehandling. Som biolog är hon alltid intresserad av natur, djur och ekosystem. Hemma har hon ödlor av olika slag och i Småland vill hon gärna möta en älg. Men det som hon tänker mest på är de oändliga vidderna av svensk natur, sjöar och skogar. Drömmen är en kajaktur följt av matlagning över öppen eld. Det är också viktigt för Julia att lära känna människorna och kulturen på djupet. Hon är 27 år gammal och bor i Würzburg i Bayern. När Julia är ledig reser hon gärna, älskar friluftsliv och fotografering. När det finns tid är matlagning ett intresse – och att spela piano. Julia är vegetarian och gillar allt med potatis och det passar ju i Småland. Maken Christopher följer med på resan. Hon har tidigare varit i Stockholm några dagar och nu är det dags för Småland.

@wheretofindjulia 3,9 k följare.   @theprettytowns

SoMe: @wheretofindjulia, @prettytowns

Nederländerna

Stéfani från Nederländerna

Vinnaren från Nederländerna älskar att vara aktiv i naturen och bor i ”Nederländernas gröna hjärta”. Ett stort intresse är en hälsosam livsstil och den delar hon även digitalt på Instagram och i en blogg. Stefani är 36 år, gift och har två söner. Familjen brukar ofta åka till Österrike på semester, både på sommaren och vintern, men en resa till Sverige har stått på hennes önskelista länge. Och nu kommer hon att åka tillsammans med sin man och dessutom fira 10-årig bröllopsdag! Här hoppas de få uppleva den vackra naturen, vandra genom oändliga skogar, ta en kanottur, spana efter älgar och smaka läcker, hälsosam mat. Stefani har också spanat in adrenalinfyllda Little Rock Lake Zipline, som hon gärna vill prova.

Instagram: @stefani_getsfit 10,2 k följare Blogg: https://www.stefanigetsfit.com/

Storbritannien

Maja från England

Hör upp alla Harry Potter fans. Maja är skådespelerska och är bland annat med i Fantastic Beasts (Fantastiska vidunder). Hon är också sångerska, komiker och engelsklärare. Majas hemvist är London, men hon är ofta på resande fot och har besökt 56 länder på fyra kontinenter.

Hon har gjort ett kort besök i Sverige tidigare – tre dagar i Stockholm. Nu tycker hon det ska bli superspännande att besöka Småland. Högt upp på Majas önskelista står att uppleva Småland på riktigt, att komma nära människor och lära sig om det ”äkta” Småland där lokal mat är särskilt viktigt. Kanske lyssna till ett lokalt band, bada bastu eller vad som helst typiskt småländskt. Koppla av och verkligen insupa den småländska atmosfären.
Instagram: @planetmaja 7 k följare.

Workshop och föreläsning: Nyckeln till digital framgång för besöksnäringen
Småland hjälper dig att synas bättre online
Kronobergs läns turismpris 2023
Året som gått med projektet ’Stärkt värdskap mot internationellt reseled’