Välkommen till höstens stora evenemang- Visit Smålandsdagen!

Under två dagar i oktober är det dags för 2024 års  Visit Smålandsdag (fd Smålandsdagen). I år arrangeras eventet på cykel- och skidåkningsmeckat Isaberg Mountain Resort där temat för i år är: “Värdskap och varumärket”. Här träffas vi som jobbar i eller med besöksnäringen i Småland och Öland för att utbyta erfarenheter och få verktyg för att utvecklas.

Varmt välkommen till Isaberg för att nätverka, lära oss och inspireras kring temat “Värdskap och varumärket”. Välj att delta både den 2-3 oktober eller enbart den 3 oktober. Dagens konferencier kommer att vara radioprofilen Håkan Eng!


2 oktober – Smålandsbuffé, underhållning och kvällsrodel

Ladda upp inför Visit Smålandsdagen med en givande kväll på Isaberg den 2 oktober. Ett perfekt tillfälle att nätverka med dina kollegor inom branschen! Välkommen att checka in kl. 18:00 i en av Isabergs mysiga stugor. Under kvällen väntar en Smålandsinspirerad buffé och underhållning med vår konferencier Håkan Eng. För den som vill, finns möjlighet att kostnadsfritt testa på en spännande kvällsrodel i höstmörkret. Du väljer detta alternativ i din anmälan.

Vid bokning av boende kan du få dela stuga med någon/några deltagare, men vi garanterar alltid eget rum.

3 oktober – Dagschema

Dagen kommer att ledas av mediaprofilen Håkan Eng.

09:00-10:00 – Incheck och mingel, kaffe
10:00-10:15 – Representanter från de tre länen hälsar välkommen
10:15-10:30 – Louise Söderlund, vd på Isaberg Mountain Resort, berättar kort om deras inspirerande resa till en året-runt destination
10:30-12:00 – Värdskapsgurun Jan Gunnarsson talar om den senaste forskningen kring värdskap och hur viktig samverkan är när det gäller detta ämne.
12:00-13:00 – Lunch på restaurang Höganloft
13:00-14:00 – Rundvisning av Isabergs nya sportcenter Base Camp
14:00-15:00 – Vi presenterar det uppdaterade varumärket för Visit Småland, nya webben och framtidsspaningar
15:00-15:30 – Fikabuffé med bakverk, smoothies och frukt
15:30-16:15 – Den småländska resejournalisen Lina Skandevall kommer prata om hur viktigt värdskapet är, om Smålands potential, attraktionskraft och globala trender.

Föreläsare på Visit Smålandsdagen

Jan Gunnarsson – Värdskapsgurun
Med den senaste forskningen visar Janne hur vi i Småland och Öland tillsammans kan lyfta både verksamheter och regionernas attraktivitet till nya höjder. Värdskap handlar inte bara om ett varmt välkomnande – det är en kraftfull strategi för att skapa värde genom samverkan! Upptäck hemligheterna bakom framgångsrikt värdskap och bli inspirerad att göra skillnad!

Upptäck varumärket Småland
Vi ger dig en exklusiv inblick i det uppdaterade varumärket Visit Småland med den nya webben och framtidsspaning. Hör om hur vi samarbetar över länsgränserna i Småland och Öland för att sätta våra regioner på kartan!

Lina Skandevall om framtidens besöksnäring
Lina Skandevall, småländska med 17 års erfarenhet som resejournalist, fokuserar på att lyfta Sveriges besöksnäring. Lina kommer att tala om värdskapets betydelse, Smålands potential och attraktionskraft, samt globala trender som passar våra regioner perfekt.


Övrig information

Vi uppmuntrar alla som deltar till samåkning mot Isaberg.

När: 2 oktober från kl. 18:00, 3 oktober kl. 09:30-16:00
Var: Isaberg Mountain Resort
För vem: För dig som jobbar med eller inom besöksnäringen i Småland och Öland
Kostnad: 650:- ink. moms för deltagande den 3 oktober. 1525:- ink. moms för deltagande, övernattning och middag 2-3 oktober. (Obs! Vid avbokning utan giltig anledning debiteras hela beloppet ink. moms .)
Sista anmälningsdag: 25 september