Utländsk press är tillbaka

I och med att restriktionerna lättat och smittspridningen av Corona gått ner ordentligt finns det nu möjlighet för journalister, bloggare och influencers att besöka oss. Många av pressresorna var planerade till i våras och normalt är de utspridda över hela året.

Danska journalisten Karna Bunk-Jensen som skriver för magasinet Søndag besöker Stjärnkrans Handelsbod strax väster om Trollberget, Åsnens nationalpark. Therese och Tobias håller en uppskattad honungsprovning.

 

Nu har vi haft besök/kommer att ha besök av naturälskande, holländska resejournalister, danska som både skriver om natur, mat och design. Bland annat kommer vi att ha danska besök under båda helgerna på MAT2021. Det ska bli spännande att se hur dansk media kan attraheras av detta. De tyskar som har besökt oss har mest handlat om stugboende och aktiviteter kring det. Totalt är det ca 12 besök som vi hanterar i höst – lägger upp detaljprogram, kontaktar företag och stämmer av med journalist och PR-media i respektive land. Resultatet kan komma ganska direkt, men många publicerar inför säsongen 2022. Andra producerar text och bild som vi kan själva kan använda. I dagarna reser Marleen Breekelmans från Nederländerna runt i Småland. Resebloggen hon jobbar med – Bijzonderplekje är utsedd till sjätte bästa i Nederländerna. Följ henne på Instagram @bijzonderplekje. I skrivande stund kan vi se bild från färjan i stories, men höjdpunkter Småland är på gång. Det är ett bra sätt att se vad som går hem i vårt utbud.

 

Cathrine Rydström

PR- och marknadskommunikatör

0470-73 32 74

cathrine.rydstrom@destinationsmaland.se