Delta i vår Svemesterkampanj för Småland

Sommaren 2020 genomförde vi en kampanj ”Emigrera till Småland” för att locka svenska besökare. Tillsammans med Smålands Turism i Jönköpings län gör vi det även i år. Vi fortsätter på samma tema – vårt unika småländska arv. Liksom förra året är alla företag och besöksmål välkomna att synas kostnadsfritt på kampanjsajten.

Kampanjen är framför allt digital och förutom att sprida eget innehåll kommer vi att ta hjälp av influencers, skribenter och andra som upplever Småland på sitt vis för att driva trafik till sajten. Väl där hoppas vi att besökaren snabbt hittar till dig.

Då drar vi i gång

På grund av smittspridningen kommer kampanjen att starta i månadsskiftet juni/juli då vi förväntas ha kommit ner på lägre nivåer. I början fokuserar kampanjen på barnfamiljer och vi lyfter mest utomhusaktiviteter. Under sensommaren – i augusti – skiftar kampanjen fokus och riktar sig då mot medelålders par som önskar en mysig långweekend under hösten. Tanken är att stödja näringen även i höst då bokningarna blir glesare och enligt trenderna vill fler åka på långa weekends och skämma bort sig själva, utan att behöva ta flyget.

Så här kan du vara med

Kampanjsajten guide.visitsmaland från 2020 kommer att återanvändas med ett par uppdateringar. Här finns utrymme för alla inom besöksnäringen i länet att vara med utan kostnad.

Just nu har sajten använts för en möteskampanj som drivits av Smålands Turism i Jönköpings län och därför kan företagen ligga ojämnt exponerade. Den kommer att byggas om för sommarens kampanj.

Företag som inte finns representerade på kampanjsajten sedan tidigare är välkomna att fylla i formuläret här guide.visitsmaland.se/bidra.

Vill du uppdatera informationen om ditt företag från 2020?

Mejla mans.karlsson@bolt.se för att få inloggningsuppgifter till din information. Invänta ett svar inom 24 timmar, annars kontakta Måns på Bolt via mejl igen eller telefon 036-16 24 55.

För allmänna frågor eller hjälp med din information:

Kontakta Johanna Wiström på Destination Småland på johanna.wistrom@destinationsmaland.se eller telefon 073-854 92 10

Deadline

Annonserna för kampanjen börjar rulla i slutet av juni. Därför är det bra att du fyllt i informationen om ditt företag på kampanjsajten senast den 14 juni. Men gärna så tidigt som möjligt.

Kampanjen 2020 landade på närmare 11 000 000 exponeringar på Facebook, Instagram och Youtube.

Det här är en av de åtgärder vi genomför på Sverigemarknaden i år. Vi kommer också att jobba med #hemmatipset regionalt, delta i Visit Swedens Upplevelseguide, aktivt jobba med PR och låta andra prata om oss i Sociala medier.

Välkommen att synas i Sverige!