Smålandsintresset från utlandet vaknar igen

Efter en otroligt negativ säsong vad det gäller utländsk turism är det nu extra roligt att vi har intresse från utländska journalister och influencers att komma hit och skriva. Mestadels med syfte att publicera 2021 men redan nu i sina sociala kanaler.

 

Sybylle Kroon (bilden) var en av de första som kom hit då det fortfarande var läge ”orange” i Nederländerna. Hon och hennes fotograf valde att köra bil hela vägen.

– Jag kunde inte tala om för någon att jag skulle resa till Sverige, berättade hon. Vi sa till alla att vi skulle resa till vänner i norra Tyskland. Vilket i och för sig var sant då de träffade vänner där på vägen upp och ner. Sybylle gjorde en stor rundresa i Småland och kommer att skriva för flera dagstidningar i Nederländerna.

 

Vi har också haft en tysk grupp som har cyklat på Sydostleden, bott på Toftahult Gård och även gjort en cykeltur in i nationalparken. Sedan har vi Uwe från tyska ADAC som har åkt runt hela Småland.

 

I skrivande stund har just Veerle Witt anlänt med sin familj. Hon började resan med ett uppskattat besök på Smålandet Markaryds Älgsafari och ska idag besöka Kastebergs Gård med Edible Country konceptet samt Sagomuseet. Sedan bär det vidare mot Åsnen och Glasriket. Därefter gäller program som kollegorna i Kalmar och Jönköping lagt upp. Veerle har en stor blogg och ska skriva artiklar för National Geographic webb som vi publicerar där 2021 genom ett betalt samarbete. Följ gärna hennes resa via hennes Instagramkont: @veerlew. Hon har inte så många följare då det inte är hennes huvudsyfte, utan de ska skriva, göra film osv. 

 

Sååå roligt att journalisterna kommer, att de uppskattar framförallt utrymmet och naturen vi har här. Det är lätt att hålla av stånd och det finns alla möjligheter att umgås ute. Hittills har de varit väldigt positiva.

 

Vad det gäller Danmark går vi nu in i ett nytt samarbete med PR-byrån Atlantik tillsammans med övriga Sydsverige då Visit Swedens kontor inte finns kvar längre.

 

Vi kan inte säga att den utländska turismen kommer att återhämta sig snabbt men alla journalister som kommer hit och sprider ett positivt budskap i hemländerna är viktigare än någonsin.

 

/Cathrine Rydström, Marknadskommunikatör

 

Kontakt:

cathrine.rydstrom@destinationsmaland.se

0470 – 733274