Ny Sverigekampanj på Tripadvisor

Nu rullar en ny gemensam Sverigekampanj på Tripadvisor där vi under tre månader, i samverkan Visit Sweden och andra regioner i Sverige, stärker vår närvaro i en av världens största reseplattformar och tillsammans driver trafik och ökar synligheten för olika upplevelser runt om i Sverige.

Upplägget i vår kampanj handlar till stora delar om att driva mer trafik än vanligt till Sverige på Tripadvisor genom retargeting och ett antal trafikdrivande ”native-annonser” och videos. Vi förstärker samtidigt vår generella Sverigesida med extra innehåll och har satt samman tre guider med restips inom natur, kultur och mat.

Vi har under våren noga följt pandemiläget och förutsättningarna för resandet. Genom att starta vår kampanj nu i mitten av maj finns vi synliga ungefär en till två månader innan vi ser att sommarresandet mellan länder inom Europa kommer kunna börja ta fart på allvar. Vi ligger dessutom kvar fram till mitten av augusti vilket gör att vi också kan lägga en grund för planering av resor inför hösten. Småland har fått lämna in tre produkter inom vardera mat, design och natur. För Kronobergs del blev det design och IKEA Museum. Ett val som har gjorts i samverkan med Visit Sweden och Tripadvisor.

ALLMÄNT OM KAMPANJEN

Synlighetsmål: Målet är att under kampanjperioden nå 3,6 miljoner unika besökare på Tripadvisor med inspiration inför planeringen av deras semester.

Kampanjperiod: 21 maj – 21 augusti 2021

Marknader: Kampanjen går ut i Tyskland, Nederländerna, Norge, Danmark och Storbritannien (de exempel vi ser här är på engelska, men kampanjen översätts till samtliga språk)

Vilka är vi som gör detta tillsammans? Turistrådet Västsverige, Göteborg & Co, Malmö, Visit Stockholm, Småland (Smålands Turism/Destination Småland/Region Kalmar län), Dalarna, Östergötland, Destination Uppsala, Region Halland, Visit Värmland, Swedish Lapland, Öland och Visit Sweden.

Sverigeguiden för:

Kultur & Design – https://www.tripadvisor.co.uk/Trips/104576784/

Mat – https://www.tripadvisor.co.uk/Trips/104575363

Natur – https://www.tripadvisor.co.uk/Trips/104573095/

SMÅLAND BLIR SÖKBART

En glädjande nyhet är att i samband med kampanjen kommer Småland att bli sökbart på Tripadvisor – tidigare har det bara varit länsvis.

VIKTIGT

Alla bör se över hur man presenteras på Tripadvisor och vara aktiv i att svara på omdömen.

Våra kollegor i Tourism in Skåne har gjort en ypperlig guide för detta:

https://tourisminskane.com/sv/verktygslada/din-digitala-narvaro/kom-igang-med-tripadvisor

Eller välj Tripadvisors egen information:

https://www.tripadvisor.se/TripAdvisorInsights/getstarted