Huseby Bruk vinnare av Turismpris Kronobergs län år 2023

Huseby Bruk, en gång hem för den legendariska fröken Florence Stephens, har genom åren utvecklats till en unik destination i Småland och är år 2023 Kronobergs läns kandidat till Stora Turismpriset. Bruket har en fascinerande historia som levandegörs, men man är långt ifrån kvar i det förflutna. Genom att väva samman dåtid, nutid och framtid blir Huseby Bruk ett besöksmål med många dimensioner.


Motivering

Huseby Bruk brukar kulturarvet respektfullt och bedriver hållbar utveckling samtidigt som historien bevaras. Genom att väva samman dåtid, nutid och framtid blir Huseby Bruk inte bara ett besöksmål att uppleva idag, utan också en plats där man bidrar till en bättre framtid. Edutainment på riktigt!

– Vi är så klart väldigt stolta och glada över att bli uppmärksammade på det här sättet, säger Sofie Magnusson, VD på Huseby Bruk. Vi har under många år förvaltat arvet efter Florence Stephens enligt hennes önskemål. Det har för oss in på många vägar – allt från att bevara slottet “som på pappas tid” till fokus på skog och vatten som är en viktig del av godset. Våra ledord är äkthet, kvalitet och hållbarhet, fortsätter Sofie. Underbart med ett kvitto på att vi tänkt rätt!

Eric Wickell är VD på Destination Småland och juryns ordförande i Kronobergs län:
– Huseby bruk är ett av länets största besöksmål och ett som ständigt har utvecklats. De passar väl in på kriterierna Tillväxtverket anger – nytänkande, innovativt och hållbart. De har också under lång tid uppvisat en stabil drift och en förmåga att involvera lokalbefolkningen.
– Absolut en värdig vinnare enligt en enhällig jury, avslutar Eric.

Länkar:
Huseby Bruk
Om Stora Turismpriset
Till vårt pressrum på MyNewsDesk

Kronobergs fem senaste vinnare
2022 RentBike
2021 Kosta Safaripark
2020 Grimsnäs Herrgård
2019 IKEA Museum
2018 Toftastrand hotell och konferens samt Villa Viks matsalar