Ledig tjänst - Projektassistent MAT2021

Vill du vara med och utveckla MAT2021?

Vi letar nu efter en projektassistent på deltid.

AB Destination Småland har sedan 2009 arbetat med utveckling och marknadsföring av besöksnäringen i Kronobergslän. Vi verkar för ökad lönsamhet och sysselsättning i branschen. Vår verksamhetsidé är; Destination Småland ska i samverkan med partners skapa förutsättningar för utveckling av besöksnäringen i Kronobergs län. Vi arbetar med tre huvudteman för utveckling och marknadsföring: Natur, mat och design.

Inom ramen för vårt uppdrag 2021 ligger att projektleda och genomföra evenemanget MAT. Evenemanget MAT har varit en mötesplats för en hållbar och närproducerad måltid i 10 år, och står nu inför en del förändringar. Ägargruppen för MAT (Region Kronoberg, Länsstyrelsen Kronoberg samt Växjö kommun) har beslutat att evenemanget ska bestå av tre huvudspår:

  • Seminarieprogram
  • MAT-runda
  • Matrelaterade aktiviteter i Växjö City

Arbetsbeskrivning: I rollen som projektassistent på AB Destination Småland kommer du vara med i arbetet att utveckla, genomföra och utvärdera 2021 års MAT. Du kommer att ingå i arbetsgruppen med representanter från ägargruppen och andra nyckelpersoner för samarbete. Arbetet kommer innebära såväl planeringsarbete och koordinering som operativt genomförande och du kommer få en viktig roll i att stötta huvudprojektledaren i det löpande arbetet. I rollen ingår även viss kommunikation så som exempelvis nyhetsbrev, hemsida och sociala medier.

Din profil: Vi söker dig som har erfarenhet av att genomföra publika evenemang, gärna med fokus på lokal mat. Du har erfarenhet av att jobba i och driva projekt. Evenemanget bygger på gott samarbete mellan olika företag, myndigheter och organisationer – du måste ha god samarbetsförmåga och gärna ha kännedom om att arbeta i eller med offentliga eller politiskt styrda verksamheter. Till det har du även god kännedom om småföretagares villkor och möjligheter, gärna med fokus på besöksnäring och lokal mat i Kronobergs län. Du har erfarenhet av digitala verktyg för kommunikation och har arbetat strukturerat med web och sociala kanaler.

Hållbarhet är självklart för dig och du vill jobba aktivt med det.

Som person är du utåtriktad och skicklig på att utveckla nätverk och bygga relationer. Du är ansvarstagande och självgående. Du har förmåga att planera och strukturera samt arbeta mot uppsatta mål och deadlines.

Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska samt innehar körkort B.

Övrigt: Tjänsten är på deltid och arbetstiden kan komma att skifta under året, beroende på vilken fas evenemanget befinner sig i. Tjänsten startar i mitten av januari 2021, eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar villkor enligt kollektivavtal genom Pacta.

Ansökan: Välkommen med din ansökan via e-post till VD Oskar Wijk senast 11:e januari 2021.

E- post: oskar.wijk@destinationsmaland.se

Urval sker löpande.