MAT på turné

Evenemanget MAT har funnits i 10 år och har varit ett viktigt och stort event för de olika delarna av livsmedelskedjan i såväl regionen som i Sverige. Huvudevenemanget MAT kommer fortsätta genomföras i Växjö, i år 11-12 september, men för att få ytterligare regional spridning anordnar vi nu en turné genom länet. Det blir ett ”mini-MAT” med fokus på kunskapsspridning, ett nedslag i respektive kommun i Kronobergs län.

På plats i respektive kommun bjuder vi på en heldag med flera relevanta seminarier och ett mindre antal utställare. Målgruppen för dagen är verksamma inom vård, skola, omsorg, näringsliv med koppling till mat och hälsa, men även intresserad allmänhet. Turnéns syfte är att öka kunskap om olika aspekter av mat och stimulera till en hållbar utveckling i hela länet.

Destination Småland har sedan 2019 ansvaret för att samordna seminarieprogrammet på MAT i Växjö och har nu fått i uppdrag av evenemangets ägargrupp att genomföra turnén genom länet. Om du vill medverka eller bidra på något sätt får du gärna höra av dig till ansvarig projektledare, Karin Malm.

karin.malm@destinationsmaland.se

0470-733275

Välkommen att besöka MAT på turné i din kommun!

Mer info på www.matsmaland.se/turne