Evenemang

15

Apr

Uppstart Nätverk för gårds- och dagligvarubutiker

Välkommen på den första nätverksträffen för gårds- och dagligvarubutiker på landsbygden i Kronobergs län!

 

Förhoppningen är att skapa ett nätverk där aktörerna kan byta erfarenheter, inspirera varandra, komplettera varandra och tillsammans samverka för en levande landsbygd. Syftet med nätverket är att främja synligheten och tillgängligheten för lokalproducerad mat och råvaror från länet. Genom att underlätta för butiker som är intresserade av att få in lokala livsmedel i sitt sortiment gör man det möjligt för fler invånare att välja lokalproducerat samtidigt som producenten breddar sitt kundunderlag.

 

Datum: 15 april 2020
Tid: 18.30-20:30
Plats: Långsryds Gård (se vägbeskrivning på langsryd.se)

 

På den första träffen lär vi känna varandra och lägger upp en plan för vad man vill uppnå och genomföra inom nätverket. Upplägg och innehåll styrs helt av deltagarnas behov och önskemål. Det kan handla om hur transporter kan bli effektivare, hur dagligvarubutiker kan bli bättre på att hitta och exponera lokala produkter, hur gårdsbutikerna kan utveckla sin marknadsföring, eller något helt annat. Tillsammans bildar vi en utvecklingsgrupp som beslutar om nätverkets aktiviteter, teman och inriktning. Och så fikar vi!

 

Anmäl dig senast den 2 april till Rebecka Wikström, 010-223 73 84 eller

rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se

 

Varmt välkomna!

 

Hela inbjudan som PDF här: Inbjudan nätverksträff gårdsbutiker

23

Apr

Årets Turismmingel på Kök11 - INSTÄLLT/UPPSKJUTET

Välkommen på årets turismmingel - en dag för branschen där vi nätverkar, lyssnar till intressanta föreläsare samt utser Årets Turismentreprenör i Kronobergs län.

Årets turismmingel som skulle ägt rum i april kommer att skjutas på. Vi planerar att genomföra Turismmingel 2020 precis som vanligt men kommer välja ett datum i höst istället. Vi återkommer med nytt datum och inbjudan till detta.

För frågor, kontakta Oskar Wijk.

24

Apr

Inspirationsresa till Ödevata Fiskecamp och Grimsnäs Herrgård

Vill du få inspiration för att starta upp ett företag inom turism eller vill du utveckla din befintliga verksamhet mot ett mer hållbart och nytänkande sätt att arbeta? Följ då med på en länsgemensam inspirationsresa till två spännande turistverksamheter.

Länsstyrelsen Kronoberg med länets livsmedelsstrategi bjuder in till dagen.

 

På förmiddagen besöker vi Ödevata FiskeCamp. Här har man satsat stort på innovativa hållbara lösningar såsom biokolsproduktion och akvaponi, vilket lockar besökare från när och fjärran. Under eftermiddagen besöker vi Grimsnäs Herrgård som har hållbarhet i fokus i alla delar av verksamheten och som har en fantastisk mångfald i sin turistverksamhet med utflykter, god mat, fest och konferensarrangemang och boende. Dagen erbjuder även goda möjligheter till nätverkande med andra företagare i branschen som deltar i dagen.

 

Program

8:30 Avfärd från Växjö Domkyrka
10:00 Fika och rundvisning på Ödevata (här möter vi upp övriga deltagare)
12:30 Lunch och rundvisning på Grimsnäs herrgård
15:00 Avfärd från Grimsnäs Herrgård
16:00 Tillbaka i Växjö

 

Datum/tid: 24 april kl 08.30-16.00
Anmälan: Rebecka Wikström senast den 14 april, 010-2234249, rebecka.wikstrom@lansstyrelsen.se

Plats: Gemensam avfärd från Växjö Domkyrka på morgonen och tillbaka till Växjö på eftermiddagen. Det går bra att åka på egen hand men anmäl ditt deltagande då antalet platser är begränsat.

Kostnad: Träffen är kostnadsfri. Förmiddagsfika på Ödevata ingår. OBS! Lunchen på Grimsnäs Herrgård betalas av deltagarna själva (150 kr).

 

Hela inbjudan som PDF här: Inspirationsresa hållbar turism