Evenemang

11

Mar

Inspirationsdag mathantverk med Eldrimner

På inspirationsdagen får du möjlighet att prova på olika former av mathantverk: ysta ost, tillverka korv, baka surdegsbröd eller koka sylt och marmelad, tillsammans med erfarna mathantverkare.

Lär dig att tillverka riktig mat från grunden!

På inspirationsdagen får du prova på olika former av mathantverk: ysta ost, tillverka korv, baka surdegsbröd eller koka sylt och marmelad på trädgårdens bär. Det är ett unikt tillfälle att testa och utveckla dina kunskaper tillsammans med erfarna mathantverkare. Du väljer två av fyra arbetspass och de produkter du är intresserad av.

Under dagen får du dessutom höra flera mathantverkare berätta om sina företag. Vi informerar om utbildningsmöjligheter och andra aktiviteter som finns på Eldrimner.

PROGRAM:
08.30 Fika och inledning

09.00–12.00 Mathantverkspass 1
GÖR DIN EGEN FÄRSKORV enkelt och gott.
MEJERIST FÖR EN DAG gör din egen ost.

12.00–13.00 Lunch

13.00–13.50 Information och inspiration
Eldrimner, Anna Berglund
Chark, Leif Persson
Bär, frukt och grönsaker, Kia Axelsson
Bageri, Elisabeth Erikson
Mejeri, Matilda Johansson

14.00–16.45 Mathantverkspass 2 
BLI EN BÄTTRE BAGARE baka ditt eget surdegsbröd. 
FÖRÄDLA TRÄDGÅRDENS BÄR koka egen sylt och marmelad.

16.45–17.30 Avslutning
Utdelning av kursprodukter och kaffe innan avresa.

19

Mar

Branschdagar HÄST i Sydost

Är du tävlingsarrangör? Driver du en hästverksamhet? Är du outdoorentusiast? Har du ridskola? Är du politiker eller tjänsteman på̊ kommunen? Jobbar du med trav? Är du sportryttare? Har du en turismverksamhet? Arbetar du med hästsport för många? Anordnar du turridning? Då är det här träffen för dig!

Välkommen till två inspirerande dagar där vi lyssnar på föredrag, diskuterar med varandra, nätverkar och får goda inspel och idéer – helt enkelt dagar du inte får missa!

19 – 20 mars 2020 på Kalmartravet

Vad behöver vi tänka på och göra för att förbereda oss för framtidens besöksnäring? Vad vill besökarna ha? Hur kan vi utveckla våra verksamheter och vara öppna för möjligheterna? Hur lyckas vi tillsammans? Vad finns det för restriktioner för utomhusaktiviteter? Hur kan besöksnäringen utvecklas med hästen som huvudrollsinnehavare?

Anmälan senast den 9:e mars.

20

Mar

Det kommer att koka i Glasriket

Sista dagen för att anmäla arrangemang eller liknande för att ta emot våra gäster som kommer till GAS.

GAS 2020 är världens största glaskonferens då vi förväntar oss flera hundra glasintresserade till oss i Småland.

Självklart drar vi nytta av att så många internationella besökare vill komma till Sverige och Småland för att se och uppleva vårt Glasrike. Det är en möjlighet för oss att visa allt annat som finns i vår miljö och ett digert program finns till förfogande för de som vill uppleva mer än bara konferensen.

Den 20 mars är sista dagen att anmäla sitt event som man vill erbjuda våra besökare.